ESITTELY

Hei! Nimeni on Linda Wilén-Veijalainen ja asumme Etelä-Karjalassa Rautjärvellä. Se on pieni kunta 30 km Imatralta pohjoiseen. Perheeseemme kuuluu minun lisäksi aviomieheni Lasse sekä tyttäremme Tuuli.

Ensimmäinen koirani oli leonberginkoira Soturi, joka tuli meille vuonna 1995. Muutaman vuoden kuluttua, halusin toisen koiran, joka olisi alkukantainen, rauhallisempi ja pienempi kuin leonberginkoira. Näin päädyin tiibetinmastiffiin. Sen ulkonäkö ja kaikki luonteenpiirteet viehättivät minua.

Kingi oli ensimmäinen tiibetinmastiffini, joka tuli meille vuonna 1998. Kingin myötä huomasin, että tiibetinmastiffi on se oikea rotu minulle. Aluksi harrastimme näyttelyä ja jonkin verran TOKOa. Lauman kasvaessa, näyttelyharrastus kiinnosti enemmän ja aloin myös miettimään pienimuotoista kasvatustoimintaa. Ensimmäinen pentue syntyi 24.11.2002.

Pentueita tulee harvoin, muutaman vuoden välein. Pennuille haluan löytää hyvät ja elinikäiset kodit. Siksi minusta tärkeintä ei ole pentujen jatkuva teettäminen vaan harkitusti kasvattaminen. Koiriemme kanssa harrastamme näyttelyitä jonkin verran, metsässä samoilua sekä talvisin uutena harrastuksena pulkan vetoa.

Vuonna 2009 sain toteutettua pitkäaikaisen haaveeni. Matkustin kaverini kanssa Nepaliin. Pääsimme Himalajalle katsomaan koiria alkuperäisessä elinympäristössään. Reissu sai myös jatko-osan vuonna 2014 :D

Tuontikoiria on tullut Nepalista, Sloveniasta sekä Tsekeistä.

Tällähetkellä olen aktiivisesti Suomen Tiibetinmastiffit ry:n toiminnassa mukana. Olen hallituksen jäsen, jalostustoimikunnan puheenjohtaja, koulutustoimikunnan jäsen sekä lehtitoimikunnan jäsen. Vuodesta 2010 alkaen olen ollut Suomen Tiibetinmastiffit ry:n kunniajäsen.

Jos tiibetinmastiffi rotuna kiinnosta, ota yhteyttä. Koiriin saa tulla tutustumaan!